Relatiecoach
voor
Koppels

Er was eens een koppel; man/vrouw of man/man of vrouw/vrouw. Ze werden verliefd, hadden een fantastische tijd samen, voelden elkaar heel goed aan, konden urenlang praten en genoten van elkaars gezelschap en ze leefden nog lang en gelukkig.....een mooi idyllisch plaatje voor een reclameboodschap maar helaas is het verloop van zo'n verhaal bijna onbestaande. Aan liefde moet je werken. Vanzelfsprekend gaat het niet en ja, soms is de hulp van een coach nodig om de communicatie weer op gang te brengen en concrete en duidelijk afgelijnde afspraken te maken.

Praten, lachen, zwijgen, huilen. En laat me nu met rust. Vrijen, vechten, denken, doen. Ik wil dat je me kust. Liefde is een werkwoord. En wij, wij begrijpen dat. Guus Meeuwis

Lees even met me mee; misschien een voor jou herkenbaar verhaal: verliefdheid wordt liefde en jullie besluiten om samen verder door het leven te gaan, in goede en kwade dagen, in voor- en tegenspoed. Er worden al dan niet kinderen geboren (of er komen al dan niet kinderen binnen het koppel) , een woning gekocht of gebouwd, grootse plannen worden gemaakt en elke partner groeit. Dichter naar elkaar toe in het beste geval maar in de kwade en moeilijke dagen soms ook uit elkaar en dan staat op een welbepaalde dag één van de twee, of beiden, ’s morgens op met de vraag, "hoe is het toch zover kunnen komen; is dit het nu?"

“We maken ruzie of we doen alsof er geen problemen zijn. We kunnen niet duidelijk maken wat we willen zonder elkaar te kwetsen. Ik voel me niet goed. Mijn partner is veranderd. Ik heb het gevoel dat ik alles alleen moet doen. Omwille van een medisch probleem is er geen intimiteit meer. Willen/kunnen we nog wel samen verder? We hebben een totaal andere kijk op de opvoeding van de kinderen, op financiële of praktische zaken. Mijn partner is vreemd gegaan en ik vertrouw hem/haar niet meer. Mijn gevoelens zijn weg voor mijn partner; komen die nog terug? Ligt het gewoon aan mij of ben ik gewoon nooit tevreden? Ik ben moegestreden, ik ben uitgeblust en heb geen energie meer. Ik heb zoveel geïnvesteerd en de relatie voldoet gewoon niet meer aan mijn verwachtingen. Ik voel me schuldig omdat ik mijn partner heb bedrogen. Wat moeten we doen? Samen blijven en het opnieuw proberen? Maar hoe? Of uit elkaar gaan? Op welke manier en hoe regelen we dit dan; met de kinderen en het huis en de financiën?” Bezorgde vragen bij de vleet.

Met al deze vragen kan je alleen of met je partner bij mij terecht. Ik zal als onpartijdige derde mee de problemen analyseren en samen met jullie een doel en een weg daar naar toe voorop stellen. Als jullie besluiten om uit elkaar te gaan dan zal ik jullie ook de nodige praktische adviezen (mee)geven en indien nodig doorverwijzen naar een advocaat of notaris.

Ik vertrek vanaf het punt waar jullie elkaar zijn kwijtgespeeld en misschien is de weg terug naar elkaar toch niet zo moeilijk te vinden. Een relatiecoach bekijkt jullie relatie vanop afstand en ziet misschien mogelijkheden die jullie niet meer zien omdat jullie er midden in staan.

GETUIGENISSEN

“Voor mij was het een hele stap. Eindelijk toegeven dat het niet meer goed zat tussen mijn partner en ik. Dat ik niet meer gelukkig was. Anneleen heeft ons geholpen om elkaar terug te vinden en daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

Joris, 41 jaar

“We hebben samen met respect voor elkaar onze relatie kunnen beëindigen. Zonder Anneleen was het niet gelukt om elkaar te horen. Ze had evenveel aandacht voor ons beiden. We werden doorverwezen naar een notaris om een echtscheiding in onderlinge toestemming op te starten nadat we die met Anneleen hadden voorbereid”

Vicky, 37 jaar

PRAKTISCH

Hoe werk ik Als je graag een afspraak met me wil maken, druk dan op de blauwe knop onderaan de tekst. Vul je gegevens in en ik bel je dan voor een afspraak. Je kan me natuurlijk ook rechtstreeks bellen. Laat een berichtje na op het antwoordapparaat en ik bel je zo snel mogelijk terug. Na het eerste kennismakingsgesprek (een intake) laat jij me weten of je met mij verder wilt werken. Jij moet je goed voelen bij mij en mijn manier van werken. Dat is belangrijk voor de verdere samenwerking. Als jij beslist dat we verder gaan, dan maken we verdere afspraken. Jullie kunnen uiteraard als koppel ook samen een afspraak maken en samen komen of liever elk apart om te starten en dan later samen. Elk traject is uniek en jullie bepalen hoe we het aanpakken.

Prijzen De prijs voor een sessie (1 uur) is 60 euro (80 euro/u voor relatietherapie).